Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

GLØGGGRYDE MED MANDLER


4 personer

600 g okseinderlår (Vesterhavsoksen)
1 1⁄2 dl glögg eller rødvin
Ristede mandler
10 g smør
1 dl smuttede mandler
25 g smør
2 rødløg i både (ca. 150 g)
2 spsk kalvebouillon - granulat
1 tsk kinesisk sojasauce
1⁄2 tsk Sambal oelek
1⁄2 dl grofthakket bredbladet persille
2 dl økologisk Fraiche 9%
1⁄2 dl vand
1 spsk majsstivelse, fx maizena
1⁄2 tsk groft salt

Tilbehør
1 kg kogte kartofler eller mos
400 g dampede haricots verts

Skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og kom det i en plasticpose sammen med ½ dl af glöggen. Lad kødet marinere i ca. 1 time.

Ristede mandler
Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne i ca. 5 min. under omrøring - til de er gyldne. Lad mandlerne køle af på et stykke køkkenrulle på en bagerist.

Hæld marinaden fra kødet og dup det tørt. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min., tilsæt løgene og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt kalvebouillon, glögg, soja, chili og persille og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Rør fraiche sammen med vand og maizena og rør det i glögggryden. Lad retten koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.

Drys de ristede mandler på glögggryden og server straks sammen med kartofler og bønner.

Tips
I stedet for kartofler og bønner kan du servere en julesalat og groft brød til retten.

Hvis du anvender rødvin i stedet for glögg, kan du smage retten til med lidt sukker.

Kilde: Karolines Køkken®

Seneste nyt
16.2.17
Smuk udsigt
Så smukt ser landskabet ud blot 1 km fra Vesterhavsokserne fold.
18.1.17
Morgenmad:)
Forårskælver holdet fodres ude og har frit valg til indendørs seng eller sove......
Hvorfor Vesterhavsoksen
-Højest muuhhh-lige oksekødskvalitet
-Fokus på dyrevelfærd og naturpleje
-Naturligt krogmodnet kvalitetsoksekød
-Ingen stress ved slagtning
-Fordi gode råvarer smager
-Mørt, saftigt og velsmagende - hver gang!
Her græsser vi
Vejlby Klit, "Fiskergården"
Strandvejen 177 A
7673 Harboøre
E-mail: info@vesterhavsoksen.dk
Tlf.: 4030 8564
Webdesign & CMS by MCB
smiley