Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Om Vesterhavsoksen


Vesterhavsoksen er en 1. Klasses besætning der er ved at blive etableret på den jyske vestkyst.

Besætningen består primo januar 2014 af 1-2 tyre og 130 moderdyr alle af racen Aberdeen Angus.

Det tager normalt flere år at etablere en større kødkvægsbesætning, da man typisk køber en besætning eller nogle kvier fra en anden producent, og herefter tillægger sine egne kvier til besætningen hvert år.

De senere år har det været svært at skaffe flere end 10 dyr fra samme sted, da besætningerne i Danmark typisk består af 20 - 30 moderdyr. Det kan være uheldigt at blande for mange besætninger sammen, vi fandt en dansk besætning på 15 moderdyr hvor vi købte hele besætningen og da vi ikke kunne købe andre større partier, valgte vi derfor at købe 120 halvårskvier fra en dansk kollega der har 400 økologiske angus køer i Letland.

Hovedparten er således fragtet hjem fra Letland via polen. Dyrene har haft en god tur hvor de holdte hvil i et døgn i en polsk godkendt transportstald i 24 timer, det kan virke forkert at opstarte et vestjysk koncept på importerede dyr, men vi mener at dette var den bedste løsning frem for at blande mange besætninger sammen. Og fremover vil det være disse moderdyr der producerer oksekød til VESTERHAVSOKSEN i form af deres afkom. Kontakt os endelig for uddybning af spørgsmål omkring transport eller øvrigt vedr. besætningen.

Vesterhavsoksen går ude 7-8 måneder om året hvor de bl.a. får en nærende mineralblanding, samt sund og nærende græs på enge der består af arealer der tidligere har været havbund.

Markerne og staldbygningerne ligger ved Vejlby Klit, blot få km fra det friske Vesterhav og er ejet af Abildtrup Agro, Vesterhavsoksen er dermed forpagter på dette.

Årets hårdeste vintermåneder tilbringer besætningen i løsdriftsstalde, hvor de fodres op med hø, halm og en særligt tilpasset kraftfoder.

 

Vesterhavsoksen slagtes når de er 13 – 16 måneder.

Seneste nyt
16.2.17
Smuk udsigt
Så smukt ser landskabet ud blot 1 km fra Vesterhavsokserne fold.
18.1.17
Morgenmad:)
Forårskælver holdet fodres ude og har frit valg til indendørs seng eller sove......
Hvorfor Vesterhavsoksen
-Højest muuhhh-lige oksekødskvalitet
-Fokus på dyrevelfærd og naturpleje
-Naturligt krogmodnet kvalitetsoksekød
-Ingen stress ved slagtning
-Fordi gode råvarer smager
-Mørt, saftigt og velsmagende - hver gang!
Her græsser vi
Vejlby Klit, "Fiskergården"
Strandvejen 177 A
7673 Harboøre
E-mail: info@vesterhavsoksen.dk
Tlf.: 4030 8564
Webdesign & CMS by MCB
smiley