Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

TACOS MED OKSEKØD


4 personer

15 g smør
500 g oksebov uden ben
1 pilsnerøl (33 cl)
3 knuste fed hvidløg
2 spsk koncentreret kalvefond
1 spsk flydende honning
1 spsk finthakket rød chilipeber
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt chili
1⁄2 tsk groft salt

Guacamole
2 avocadoer (ca. 400 g)
1 tomat (ca. 100 g)
2 knuste fed små hvidløg
1 spsk friskpresset limesaft
1 tsk finthakket rød chilipeber
1⁄2 tsk groft salt

Små tortillas - 16 stk
150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
150 g hvedemel (ca. 2 1⁄2 dl)
1⁄2 tsk groft salt
1⁄2 tsk bagepulver
15 g smør
2 dl vand - lillefingervarmt

Tilbehør
2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
1 dl Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% (ca. 2 dl)

Pynt
friske korianderblade
frisk røde chilipebre

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Brun kødet ca. 2 min. på hver side. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog kødet ca. 5 timer ved svag varme og under låg. Tag kødet op og riv det fra hinanden med gafler, så det bliver trevlet.

Guacamole
Del avocadoerne på langs, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Mos det med en gaffel. Del tomaten og fjern kernerne. Hak resten af tomaten i små tern og vend dem sammen med avocadomosen og resten af ingredienserne. Smag til og stil guacamolen tildækket i køleskabet til servering.

Små tortillas - 16 stk
Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Server de lune tortillas med oksekød, guacamole, fraiche og revet ost. Pynt med koriander og chili.

Tips
Server evt. fintsnittet iceberg salat til - det både smager godt og giver ekstra fylde. I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter).

Kilde: arla.dk

Seneste nyt
16.2.17
Smuk udsigt
Så smukt ser landskabet ud blot 1 km fra Vesterhavsokserne fold.
18.1.17
Morgenmad:)
Forårskælver holdet fodres ude og har frit valg til indendørs seng eller sove......
Hvorfor Vesterhavsoksen
-Højest muuhhh-lige oksekødskvalitet
-Fokus på dyrevelfærd og naturpleje
-Naturligt krogmodnet kvalitetsoksekød
-Ingen stress ved slagtning
-Fordi gode råvarer smager
-Mørt, saftigt og velsmagende - hver gang!
Her græsser vi
Vejlby Klit, "Fiskergården"
Strandvejen 177 A
7673 Harboøre
E-mail: info@vesterhavsoksen.dk
Tlf.: 4030 8564
Webdesign & CMS by MCB
smiley